FLEMMING dacht vaak aan stoppen met muziek: lastig als nieuweling

FLEMMING is momenteel niet weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten, maar voor zijn grote succes dacht de 26-jarige zanger "vaak" aan stoppen. Dat vertelt hij dinsdagavond aan tafel bij Beau. "Het lukt toch niet, dacht ik."

Flemming Viguurs, zoals de zanger van de hit Amsterdam voluit heet, zegt vaak te hebben gedacht "ik stop ermee". "Het is lastig als nieuwe artiest", vervolgt hij. "Je wil graag doorbreken, maar de kans dat het gebeurt is klein. Je hebt wel echt doorzettingsvermogen nodig heb ik gemerkt."

Inmiddels heet FLEMMING drie grote hits gescoord: Amsterdam, Automatisch en Zij Wil Mij. Nu staat hij op hetzelfde podium als zijn voorbeelden, zoals rapper Snelle. "Om daar nu tussen te staan, dat is kicken." De zanger haalt veel inspiratie uit Ed Sheeran. "Hij heeft me gemotiveerd om een gitaar te pakken en eigen liedjes te schrijven. Wat ik het meest aan hem waarder is dat hij een normale guy is gebleven. Dat wil ik ook. Het gaat hard nu, maar ik wil dezelfde Flemming blijven als ik nu ben."