FLEMMING: meedoen aan Songfestival staat zeker op m’n lijstje

Voor FLEMMING zou een droom in vervulling gaan als hij ooit namens Nederland aan het Eurovisie Songfestival (ESF) mag meedoen. Dat vertelde de zanger maandag in gesprek met het ANP voorafgaand aan de uitreiking van de Buma Awards.

"Ik kijk het Songfestival echt al sinds dat ik tien ben, dus het is voor mij zeker een droom om daar ooit te staan", zegt Flemming Freddie Viguurs, zoals de zanger voluit heet. "Ik weet niet of dit dan het moment is om daar al te staan, maar het staat zeker op m'n verlanglijstje."

De 26-jarige Brabander ziet meedoen aan het Songfestival als een van de hoogst haalbare dingen voor een artiest. "Wat het WK is voor voetballers, is het Songfestival voor muzikanten. Je kan je land trots maken en dat is wel iets wat ik heel erg graag zou willen."

Op dit moment is meedoen aan het ESF voor de zanger, die bekend is van hits als Amsterdam en Zij Wil Mij, echter nog te vroeg. "Ik zou er wel echt in willen duiken, dus echt met m'n schrijfteam gaan kijken wat we dan op het Songfestival neer willen zetten. Willen we bijvoorbeeld Engelstalig of Nederlandstalig? Ik wil eerst m'n carrière in Nederland vol gas tegemoet gaan, maar als de kans komt... ik sta er zeker voor open!"