Florence Welch krijgt eredoctoraat University of the Arts

Florence + The Machine-zangeres Florence Welch mocht woensdag een eredoctoraat in ontvangst nemen van de University of the Arts in Londen. De muzikante zat ooit een jaar op die universiteit, maar besloot zich toen op haar band te richten en maakte haar studie nooit af.

Toch heeft de school een diepe indruk bij haar achtergelaten, zo vertelde de zangeres in haar emotionele speech woensdag. "Ik moet zeggen dat zonder die plek om de dromen en iets te creëren in dat vormende jaar, zonder de structuur en het toevluchtsoord dat het voor me werd, ik niet de artiest zou zijn geworden die ik nu ben geworden."

De 35-jarige muzikante richtte zich ook tot de aanwezige studenten en spoorde hen aan artistiek bezig te blijven. "We hebben het de afgelopen jaren vaak gehad over wat essentieel is en wat niet. De noodzaak van kunst valt niet te ontkennen. Het is een levensreddende kracht die betekenis geeft aan wat zo zinloos lijkt en uitdrukt wat onuitdrukbaar lijkt. Vergeet dat alsjeblieft niet als je een wereld intrekt die nu meer dan ooit creatievelingen nodig heeft."