Ford feliciteert Indiana Jones-maatje Ke Huy Quan met Oscarkans

Acteur Harrison Ford heeft in gesprek met website ET! zijn vriend en collega Ke Huy Quan gefeliciteerd met zijn Oscarnominatie. De twee sterren waren veertig jaar geleden samen te zien in het tweede deel in de reeks Indiana Jones-films, The Temple of Doom. Ke Huy Quan speelde toen het jongetje Short Round met wie de koene archeoloog in India veel avonturen beleeft.

Ke Huy Quan, inmiddels 51 jaar, speelde afgelopen jaar de mannelijke hoofdrol in de sf-komedie Everything Everywhere All At Once. De film kreeg afgelopen week elf Oscarnominaties, waaronder die voor beste acteur. "Ke Huy is een geweldige man en een geweldige acteur", aldus de 80-jarige Ford. "Dat was hij vroeger als jochie al, en dat is hij nog steeds. Ik ben ontzettend blij voor hem."

De vijfde Indiana Jones-film, The Dial Of Destiny, komt deze zomer uit. In dit deel speelt de Nederlandse acteur Olivier Richters een belangrijke bijrol. Ford durft niet te speculeren of er een zesde deel komt en of Ke Huy Quan daar wellicht een rolletje in kan krijgen. "Dat zou geweldig zijn", lachte Ford de vraag van ET! weg. Over het algemeen wordt aangenomen dat Indiana Jones 5 de laatste keer is dat Ford in de huid van het wereldberoemde personage kruipt.