Formule 1-kampioen Hamilton vindt simulator maar niks

BRACKLEY (ANP) - Zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton maakt amper gebruik van de simulator en vindt de wandelende verkenning van de circuits tijdverspilling. Dat bekent de Engelsman op Sky Sports.

De coureur van Mercedes, die het jaar is begonnen met drie zeges in de eerste vier races en afgelopen zondag in de Grote Prijs van Spanje voor de honderdste keer van poleposition startte, zit zelden in de simulator om virtueel over de Formule 1-circuits te rijden en zo de finesses van de baan te bestuderen. "Ik doe misschien twintig rondjes in een jaar. Ik heb er geen belangstelling voor", aldus de 36-jarige Hamilton.

Ook de verkenning van het circuit, die veel coureurs wandelend doen samen met de technici uit hun teams op de dag voorafgaande aan de trainingen, slaat Hamilton steevast over. "Toen ik jonger was, deed ik dat nog wel, maar ik heb ontdekt dan het een zinloze bezigheid is. Het is toch heel anders als je op volle snelheid over de baan rijdt. Dus die energie spaar ik liever."