Fortuna Sittard verkoopt Flemming aan Engelse club Millwall

SITTARD (ANP) - Zian Flemming heeft zijn gewenste transfer te pakken. De aanvallende middenvelder verhuist van Fortuna Sittard naar de Engelse club Millwall, dat uitkomt in het Championship. Millwall eindigde afgelopen seizoen als negende op het tweede niveau.

Flemming had een belangrijk aandeel in het ontlopen van degradatie uit de Eredivisie door Fortuna Sittard. De 23-jarige middenvelder maakte afgelopen seizoen twaalf doelpunten, waarvan vijf in de laatste vier wedstrijden. In de slotwedstrijd tegen NEC tekende Flemming voor het enige doelpunt (0-1) én hij haalde vlak voor tijd een bal van de doellijn, waardoor de Limburgers net boven de degradatiestreep eindigden.

De oud-speler van Ajax, PEC Zwolle en NEC scoorde in het seizoen 2020-2021 ook al twaalf keer voor Fortuna in de Eredivisie. Flemming stond vorig jaar en afgelopen winter in de belangstelling van heel wat buitenlandse clubs, waaronder Millwall, maar hij bleef toen bij Fortuna. De Amsterdammer maakte er geen geheim van dat hij deze zomer wel graag een transfer wilde maken. Nu verhuist hij alsnog naar Millwall.

"Ze wilden me echt heel graag hebben. Dit is een mooie club om mezelf te laten zien buiten Nederland", aldus Flemming.