Fortuna Sittard wint ook tweede wedstrijd met nieuwe trainer

SITTARD (ANP) - Fortuna Sittard heeft ook de tweede wedstrijd onder leiding van de Spaanse trainer Julio Velázquez gewonnen. Voor eigen publiek waren de Limburgers met 2-0 te sterk voor FC Volendam, dat ruim een helft met tien man speelde na een rode kaart voor Bilal Ould-Chikh.

De thuisclub was enkele minuten daarvoor op voorsprong gekomen via een fraai doelpunt van Úmaro Embaló. Ould-Chikh kreeg in de 39e minuut de rode kaart van scheidsrechter Dennis Higler, die daar wel de tv-beelden voor moest terugkijken. De aanvaller was bij een duel te laat en raakte in plaats van de bal het bovenbeen van Fortuna-verdediger George Cox.

Fortuna Sittard profiteerde al snel van de overtalsituatie. Oguzhan Özyakup tikte een voorzet van de opgekomen rechtsback Ivo Pinto binnen: 2-0.

Grote kans

Volendam-trainer Wim Jonk bracht direct na rust Henk Veerman in de ploeg. De spits schonk Robert Mühren al snel een grote kans, maar alleen voor doelman Ivor Pandur verzuimde Mühren de spanning terug te brengen. Aan de andere kant schoot Burak Yilmaz voor een leeg doel op de paal en knalde Iñigo Córdoba op de lat.

Velázquez, de opvolger van de ontslagen Sjors Ultee, debuteerde twee weken geleden met een zege op Excelsior (1-0). De Spanjaard is na Hans van Doorneveld in 1987 de tweede trainer die zijn eerste twee duels in de Eredivisie met Fortuna wint.