Frank Dane onthult kappersafspraak premier Rutte

Premier Mark Rutte laat zijn afspraken bij de kapper een jaar vooruit inplannen. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten na een item in de ochtendshow van Radio 538. Frank Dane belde met de kapper van de premier om te vragen wanneer Rutte weer een knipbeurt krijgt.

De dj kreeg te horen dat de premier een afspraak heeft voor 6 maart. Daaruit trok Dane de conclusie dat de kappers na 2 maart weer open mogen. De kapper wilde echter niet zeggen wanneer de afspraak is gemaakt. De RVD liet daarop weten dat de knipbeurt al maanden in de boeken staat. "De afspraken bij de kapper worden een heel jaar vooruit gepland, maar hij gaat pas weer zodra het mag."

Of de premier volgende week zaterdag daadwerkelijk in de kappersstoel plaatsneemt, daar wilde de woordvoerder niet op vooruitlopen. Rutte en coronaminister Hugo de Jonge geven dinsdagavond weer een persconferentie, waarin bekend wordt gemaakt of de coronamaatregelen na 2 maart worden versoepeld. Mogelijk mogen de kappers volgende week wel weer aan de slag.