Frank Jansen: scheiding met Rogier is definitief

Frank Jansen en Rogier Smit, bekend als interieurstylisten in het programma Paleis voor een Prikkie, zijn definitief gescheiden. Dat vertelt Jansen donderdagmiddag aan het ANP. De rechtszaak rond hun scheiding diende donderdagochtend in de rechtbank van Den Haag.

"Het heeft lang geduurd", aldus Jansen. "De rechter heeft keurig geluisterd naar al onze verhalen. Het ging mij er alleen om dat ik gescheiden wil zijn. Rogier probeert allerlei dingen." Jansen vertelde maandag in De Telegraaf dat Smit de papieren alleen zou willen ondertekenen als hij akkoord zou gaan met 10.000 euro alimentatie per maand. "Ik ben een oudere man met een jongere ex-partner die prima zijn eigen inkomen kan genereren. Het is toch van de zotten dat ik alimentatie moet betalen? Dat gaat dan ook niet gebeuren."

De 76-jarige Jansen vroeg twee jaar geleden de scheiding aan na 17 jaar huwelijk, kort nadat de twee van SBS6 waren overgestapt naar RTL. Het duo stopte met televisie maken omdat ze hun privéproblemen niet konden uitpraten. De samenwerking met RTL is inmiddels ook ontbonden. Jansen verheugt zich op het leven nu hij officieel vrijgezel is. "Het is heel anders, want ik ben ineens alleen. Maar ik mag nu weer vrij flirten met de hele wereld. Dat ga ik dan ook gauw doen. En de ellende snel vergeten."

Smit was donderdag niet direct bereikbaar voor commentaar.