Frank Masmeijer moet negen maanden Belgische cel inhalen

Oud-televisiepresentator Frank Masmeijer moet de negen maanden die hij vanwege een tijdelijke coronamaatregel in Volendam in plaats van de Belgische gevangenis mocht doorbrengen inhalen. Een woordvoerder van het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat de 'strafonderbreking' voor de 60-jarige gevallen quizmaster niet betekent dat de celstraf verminderd is.

Masmeijer, onder meer bekend van het NCRV-spel Dinges, werd in 2019 veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar voor het smokkelen van een partij cocaïne van 467 kilo in 2014 in de Antwerpse haven. Om het risico van verspreiding van het coronavirus in de gevangenis te verminderen, werd eind vorig jaar een aantal niet-vluchtgevaarlijke gevangenen onder wie Masmeijer tijdelijk vrijgelaten. Vorige week werd bekend dat hij sinds 13 september weer in het Belgische Beveren achter de tralies zit.

De Nederlander diende eerder dit jaar een verzoek in voor vervroegde vrijlating, omdat hij een derde van zijn straf erop heeft zitten. Maar de rechter wees dit verzoek af. In oktober kan de oud-presentator het nogmaals proberen.