Frank Sinatra maakt flinke sprong in Uitvaartmuziek Top 10 Monuta

My Way van Frank Sinatra was afgelopen jaar een veelgehoord nummer op begrafenissen en crematies van uitvaartondernemer Monuta. De organisatie, die dit jaar 100 jaar bestaat, deelt donderdag de Uitvaartmuziek Top 10 waarin het nummer van Ol' Blue Eyes op plek zeven staat. Vorige editie stond het lied nog op plaats veertien.

De lijst wordt aangevoerd door Andrea Bocelli en Sarah Brightman met Time To Say Goodbye. Dit nummer stond de vorige editie nog op de tweede plaats. De lijstaanvoerder van uitvaarten in 2021 was het lied Ave Maria, in diverse uitvoeringen. Frans Bauer behoudt zijn derde plaats met 'n Trein naar Niemandsland.

Waar Sinatra een flinke stap omhoog zette, viel Miss Montreal met Door de wind juist veel plaatsen naar beneden. Het lied staat nog net in de Top 10, maar is wel zes plaatsen gezakt ten opzichte van de vierde plek die het in de lijst van vorig jaar bezette. Andere Nederlandse artiesten als Danny Vera (Roller Coaster), Claudia de Breij (Mag ik dan bij jou), André Rieu (The Rose) en Jannes (Zwevend naar 't geluk) stegen allemaal een of meerdere plekken in de lijst. Mieke Telkamp staat dit jaar niet in de Top 10 met haar lied Waarheen, Waarvoor.