Frans Bauer noemt situatie bij The Voice een ‘drama’

Frans Bauer, coach bij The Voice Senior, is erg geschrokken van de verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. "Voor alle betrokken partijen is het echt een drama, de slachtoffers voorop", laat de zanger weten aan het ANP. Alle edities van The Voice, ook The Voice Kids en Senior, worden stilgelegd vanwege een onafhankelijk onderzoek naar de verhalen.

Bauer, die deelnemers sinds het tweede seizoen in 2019 begeleidt, is sprakeloos door het nieuws. "Ik weet niet eens wat ik moet zeggen. Het is verschrikkelijk. We gaan donderdag in ieder geval kijken", zegt Bauer doelend op de uitzending van het BNNVARA-programma BOOS waarin aandacht wordt besteed aan de beschuldigingen tegen meerdere mensen die betrokken zijn bij het programma.

Coach Anouk van The Voice of Holland maakte zondag bekend dat ze vanwege de berichten stopt met de talentenjacht. Haar collega's Waylon en Glennis Grace volgen haar voorbeeld nog niet; zij lieten via hun managements weten de ontwikkelingen af te wachten.

Typhoon, die dit jaar samen met Maan optreedt als coach van afgevallen kandidaten, reageerde zondagochtend al geschokt en zei het nieuws niet te kunnen bevatten. Zijn manager zegt maandag dat de rapper het voorlopig laat bij die reactie. "Door de gevoeligheid en grote onduidelijkheid nog waar dit precies over gaat, laten we het erover spreken liever over aan de partijen die hier direct mee te maken hebben." Maan wil niet reageren.