Frans international Griezmann: Benzema heeft een doelpunt nodig

BOEDAPEST (ANP) - Het komt op het Europees kampioenschap vanzelf goed met Karim Benzema. Dat is de overtuiging van Antoine Griezmann, mede-international van de Franse ploeg.

Benzema keerde kort voor het toernooi, na ruim vijf jaar afwezigheid, terug bij de nationale ploeg. De verwachtingen rond de spits van Real Madrid waren hoog, maar hij wist in twee oefenwedstrijden en twee EK-wedstrijden nog niet te scoren. Griezmann deed dat zaterdag tegen Hongarije (1-1) wel.

"Benzema geniet de volle steun van staf en spelers", aldus Griezmann. "Hij heeft zin om te scoren, net zoals Kylian Mbappé en ik. Je hebt dat nodig om bevrijd te kunnen spelen. Als hij zijn eerste doelpunt heeft gemaakt, zullen de andere treffers snel volgen. Het vervelendste zou zijn als je geen kansen krijgt, maar dat is niet het geval."

Olivier Giroud moet vanwege de rentree van Benzema voorlopig genoegen nemen met een rol als reserve. Griezmann vindt dat Giroud goed met de situatie omgaat. "Ik zit met hem aan tafel, die jongen lacht altijd. In de kleedkamer en op het veld geeft hij alles. Het is uitzonderlijk zo'n spits te hebben, want het is voor hem ook niet makkelijk. We weten dat hij klaar is om het verschil te maken. Het is prachtig wat hij voor de groep doet."