Frans kasteel familie Meiland onder voorbehoud verkocht

Het Franse kasteel van de familie Meiland is onder voorbehoud verkocht. De koper is een Nederlander, zo vertelde de familie vrijdag aan tafel bij Jinek. "We hebben vanmorgen de handtekening gezet", aldus Erica Meiland, die toegaf opgelucht te zijn. "Ja, maar ik vind pas dat het echt is als het echt verkocht is."

Het bekende Chateau Marillaux, het decor van de eerste seizoenen van hun realityserie Chateau Meiland, stond al sinds begin juni te koop. De familie vroeg er in eerste instantie 1,25 miljoen euro voor, maar verlaagde de vraagprijs naar 998.000 euro. Martien en Erica Meiland kochten in Nederland een boerderij in Hengelo, maar hun woonplezier bleek van korte duur. Na problemen met het bestemmingsplan besloten ze weer te vertrekken.

Echt lang hebben ze daar niet om getreurd. "Je kan wel bij de pakken neer gaan zitten en gaan treuren maar daar heb je jezelf alleen maar mee en de rest van de familie", aldus Martien. "En dan praten we met elkaar, en ga je oplossingen zoeken. Je gaat weer op Funda om huizen te zoeken."

Noordwijk

Volgens Erica was de familie al na twee dagen over de teleurstelling heen. "Heel veel mensen vragen dan: 'ga je die makelaar niet aanklagen of de vorige eigenaar? Of bij de gemeente langer procederen'. Maar daar hebben wij helemaal geen zin in. Dat geeft heel veel negatieve energie en dan ben je misschien twee jaar verder en dan moet je alsnog weg."

De familie verhuist nu naar Noordwijk. Erica en Martien zijn nog bezig met een huis maar Maxime heeft al wel een woning. Wat Noordwijk de familie gaat brengen, weten ze nog niet. "We zijn natuurlijk heel ondernemend, misschien gaan we wel weer iets op poten zetten", aldus Martien.