Frans Klein ondanks tijdelijke terugtreding naar mediabeurs

Frans Klein is deze week ondanks zijn tijdelijke terugtreding als NPO-directeur wel naar een mediabeurs in Londen gegaan. Dat bevestigt een woordvoerder van de NPO na berichtgeving hierover van BNR.

Het bezoek aan Content Londen, dat al langer gepland stond, is afgestemd met de Raad van Bestuur van de NPO. Klein is naar de beurs gegaan om "als toehoorder de ontwikkelingen op zijn vakgebied te volgen", legt de woordvoerder desgevraagd uit. "Zijn tijdelijke terugtreding blijft de komende maanden van kracht zolang het externe onderzoek loopt."

Volgens BNR is Klein in Londen met zijn tijdelijke plaatsvervanger Remco van Leen. Deelname aan het evenement zou zo'n 1300 pond kosten.

Klein legde vorige week zijn taken neer in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek dat de NPO doet naar de werkomstandigheden bij het BNNVARA-programma De Wereld Draait Door (DWDD). Dit gebeurde nadat de Volkskrant misstanden achter de schermen van het programma had blootgelegd. Klein was destijds als mediadirecteur van BNNVARA nauw betrokken bij de opnames van DWDD.