Franse ploeg TotalEnergies legt Sagan voor twee jaar vast

PARIJS (ANP) - Wielrenner Peter Sagan rijdt de komende twee jaar voor Team TotalEnergies. De Franse ploeg meldde dinsdag dat de 31-jarige Slowaak samen met de Pool Maciej Bodnar en de Italiaan Daniel Oss zijn vastgelegd.

Sagan won zeven keer de groene trui in de Tour de France en won twaalf etappes. Hij werd drie keer wereldkampioen van 2015 tot en met 2017. Hij komt over van Bora-hansgrohe waar hij na vijf jaar vertrekt. Daarvoor reed hij bij Tinkoff, Cannondale en Liquigas.

"Dit nieuwe avontuur is heel spannend", kijkt Sagan vooruit. "Jean-René Bernaudeau is een manager die de wielerwereld wil veranderen. Ik hoop dit team te kunnen helpen om dat te bereiken en veel races te winnen in deze nieuwe kleuren. Voor nu blijf ik gefocust op doelen voor dit seizoen met mijn huidige team en ik zal deze winter met strijdlust bij mijn nieuwe ploeg beginnen."

Winnaarstype

"Peter is zonder twijfel de populairste renner ter wereld en een uitzonderlijk talent", zei Bernaudeau die trots is dat hij de Slowaak heeft aangetrokken. "Hij zal ons team veranderen. We hebben veel sportieve ambities en Peter is een winnaarstype. Hij zal ons overwinningen bezorgen, daar rekenen we op."

Volgens de ploegmanager zal de komst van Sagan, van fietsenleverancier Specialized en van kledingpartner Sportful het sportieve project van TotalEnergies in een stroomversnelling brengen. "Peter zal een belangrijk onderdeel zijn van onze ploeg in de klassiekers en in de Tour de France. Ook zal zijn ervaring de andere renners beter maken."