Franse voetbalbond dient klacht in bij FIFA na afgekeurd doelpunt

DOHA (ANP) - De Franse voetbalbond FFF heeft donderdag een protest ingediend bij wereldvoetbalbond FIFA vanwege het afgekeurde doelpunt van Antoine Griezmann in de wedstrijd tegen Tunesië (0-1). Dat heeft de bond bevestigd aan persbureau AFP.

Griezmann leek in de extra tijd van de wedstrijd tegen Tunesië een Franse nederlaag te voorkomen, maar zijn treffer (de 1-1) werd na het laatste fluitsignaal na ingrijpen van de VAR alsnog afgekeurd wegens buitenspel. Scheidsrechter Matthew Conger beëindigde de wedstrijd vlak nadat Griezmann de 1-1 had gemaakt, maar keurde het doelpunt na een video-review alsnog af. De wedstrijd werd vervolgens nog kort hervat en uiteindelijk won Tunesië dus toch.

In de klacht richting de FIFA meldt de Franse bond dat de VAR pas na het einde van de wedstrijd werd gebruikt, wat volgens hen in strijd zou zijn met het protocol voor het gebruik van de technologie.

Televisiezender TF1

Op de Franse televisiezender TF1 was woensdagavond niet eens te zien dat de treffer van Griezmann alsnog werd afgekeurd. De Franse omroep zette de reclames in voordat Conger de opdracht kreeg om de VAR-monitor langs het veld te bekijken. De Franse bond meldde vrijdagavond al dat het doelpunt ten onrechte was afgekeurd en hintte toen al op een mogelijk protest.

Indien het resultaat van de wedstrijd wordt teruggezet naar een gelijkspel heeft dat overigens geen grote gevolgen voor de stand. Frankrijk was immers al zeker van een plek in de achtste finales. Tunesië had bij winst of gelijkspel niet genoeg om de achtste finales te bereiken.

Frankrijk-Polen

Frankrijk treft Polen zondag in de achtste finales. De wedstrijd staat om 16.00 uur op het programma.