Fraser ook op WK in Qatar assistent van Van Gaal

ROTTERDAM (ANP) - Henk Fraser fungeert ook eind dit jaar op het WK in Qatar als assistent van bondscoach Louis van Gaal. De 55-jarige Fraser, tevens hoofdtrainer van Sparta, zou aanvankelijk tot en met de WK-kwalificatiereeks assistent zijn.

"De hernieuwde afspraken die zowel de club als trainer gemaakt hebben, lopen tot en met het WK", meldt Sparta. "In het huidige seizoen is er nog maar één interlandperiode voor het Nederlands elftal (eind maart) en dan is er geen speelronde in de Eredivisie. Voorafgaand aan het WK 2022 zal de Eredivisie ook tijdig gestopt worden en is er een lange periode zonder competitievoetbal, waarna de Eredivisie pas na de jaarwisseling weer hervat wordt."

Oranje komt op 26 maart weer in actie. In Amsterdam is Denemarken dan de tegenstander. Drie dagen later is Duitsland de opponent in de Johan Cruijff ArenA.

In de zomer van 2021 werd Fraser benoemd tot assistent van bondscoach van Van Gaal, die Frank de Boer opvolgde na het teleurstellend verlopen EK. Fraser strijdt met Sparta, de nummer 16 van de Eredivisie, tegen degradatie.