Freek de Jonge en Silvester Zwaneveld gaan animatiefilm maken

Cabaretier Silvester Zwaneveld gaat samen met collega Freek de Jonge een animatiefilm maken. Dat maakte hij zaterdagavond bekend in het NPO Radio 1-programma Op de plank. Het gaat om een verhaal uit een van de recente shows van De Jonge, dat omgezet wordt naar 3D-animatie.

De twee komieken troffen troffen elkaar bij de podcast 'Zo maak je een cabaretprogramma' waarna ze meteen aan de slag gingen met deze bijzondere samenwerking. Zwaneveld won al meerdere internationale festivals met zijn korte animaties en zegt het een eer te vinden om met de Jonge samen te werken. Ze hopen over een maand of twee de eerste versie klaar te hebben.

In het programma Op de plank van Astrid de Jong blikte een groot aantal podiumkunstenaars, zoals Youp van 't Hek, Claudia de Breij en Simone Kleinsma, terug op het rampzalige jaar voor de zwaar getroffen cultuursector. De theaters zijn inmiddels vanaf oktober vrijwel allemaal gesloten. In de uitzending werden ook vragen beantwoord van theatergangers over de huidige, onduidelijke situatie.