Froukje annuleert shows vanwege stemproblemen

Froukje heeft haar twee shows in Nijmegen van zondagavond noodgedwongen moeten annuleren. De zangeres is haar stem kwijt, laat ze weten op Instagram.

"Ik heb heel veel stemrust gehouden, medicatie gekregen, mijn stembanden laten checken, fysio en zangcoaching gehad, maar het heeft me niet kunnen redden. Ontzettend verdrietig, want ik keek samen met jullie heel erg uit naar de shows", schrijft ze. De concerten worden verplaatst, een nieuwe datum is nog niet bekend.

Froukje, die vorig jaar doorbrak met haar eerste single Groter Dan Ik, toert momenteel door Nederland. Ook in het voorjaar staat een aantal concerten gepland in theaters in Nederland. Op 18 maart begint die tournee in Paradiso Amsterdam, waar ze haar grootste show tot nu toe zal geven. De show is inmiddels uitverkocht. Daarna speelt ze onder meer in de Oosterpoort in Groningen, 013 in Tilburg, Patronaat in Haarlem en TivoliVredenburg in Utrecht. Ook doet Froukje België aan, met shows in Leuven, Gent en Antwerpen.

Begin dit jaar verscheen haar debuut-ep Licht En Donker, die in korte tijd meer dan 20 miljoen keer werd gestreamd op Spotify.