Fury en Wilder in Las Vegas pas in de boksring weer oog-in-oog

LAS VEGAS (ANP) - De profboksers Tyson Fury en Deontay Wilder mogen elkaar na de officiële weging in Las Vegas niet zoals gebruikelijk nog even diep in de ogen kijken. De sportautoriteiten van Nevada hebben de zogenoemde face-off voor het lucratieve wereldtitelgevecht tussen de twee nog ongeslagen zwaargewichten verboden om nieuwe incidenten te voorkomen.

Eerder deze week ging het volledig fout toen de twee kemphanen elkaar tegenkwamen tijdens een persbijeenkomst in de MGM Grand in Las Vegas, waar in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) het duel plaatsvindt om de kampioensgordel van de WBC. Fury en Wilder duwden elkaar hard op de borst, scholden elkaar uit en konden met veel moeite door begeleiders uit elkaar worden gehouden. De sportcommissie van Nevada wenst tijdens de weging geen nieuw en luidruchtig handgemeen, al dan niet in scène gezet om nog wat meer publiciteit te generen.

In december 2018 eindigde het eerste gevecht tussen de Brit Fury en de Amerikaan Wilder onbeslist. De rematch zal mogelijk ruim 200 miljoen dollar (circa 185 miljoen euro) aan inkomsten genereren.