Gael Garcia Bernal wil meer druk op Mexico

GENEVE - Gael Garcia Bernal heeft de Verenigde Naties en overheden opgeroepen de druk op te voeren om een einde te maken aan corruptie en geweld in zijn thuisland Mexico.

De acteur spreekt woensdag voor de mensenrechtenraad van de VN. In een persconferentie stelde hij dinsdag tegenover onder meer persbureau Reuters: "Dit is het moment om dingen aan te pakken. Er komen verkiezingen aan en er staat veel op het spel."

Onderzoekers van de VN beschuldigen Mexicaanse veiligheidsdiensten van verschillende misdaden, waaronder moord, marteling en verdwijningen. In het land zijn in de afgelopen tien jaar 100.000 mensen omgekomen als gevolg van drugsgeweld.

De acceptatie van geweld is volgens Gael "ons grootste falen als mensheid". Hij is van plan de VN-raad te adviseren zich te richten op de bevolking van Mexico. "Neem contact op met de Mexicaanse samenleving, met de slachtoffers, met Mexicaanse organisaties." De 39-jarige acteur denkt dat alleen druk van buitenaf verandering kan brengen. "Als de ogen van de wereld gericht zijn op wat er mis is in Mexico, dat is het enige moment waarop Mexicaanse politici iets zullen doen."

0 Reacties Doe mee met de discussie →