Gakpo: sommige wedstrijden vragen net wat anders van ons

AL RAYYAN (ANP) - Cody Gakpo kon zaterdag niet zoveel met de kritiek op het veldspel van Oranje tijdens het WK. "Sommige wedstrijden vragen iets anders van ons. Dan moeten we dat ook accepteren", zei de PSV'er na de zege van 3-1 op de Verenigde Staten in de achtste finales. "Uiteindelijk gaat het om het resultaat. Het belangrijkste is dat we bij elkaar zijn gebleven en dat ook altijd zullen blijven doen."

Oranje begon moeizaam tegen de Amerikanen en doelman Andries Noppert moest al in de 3e minuut reddend optreden. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal gaf verder weinig weg en was zelf bijzonder efficiënt. "We maakten twee doelpunten uit drie kansen", aldus Gakpo. "We wisten dat ze agressief waren. En veel energie in de wedstrijd legden. Dat heeft iedereen in de eerste helft kunnen zien. Wij waren toen zelf ook niet zo goed aan de bal."

Het was voor het eerst dit WK dat Gakpo niet scoorde. In de drie groepswedstrijden was de aanvaller trefzeker. De PSV'er staat na zijn sterke start in de belangstelling van meerdere clubs, onder meer van Manchester United. "Ik probeer er niet mee bezig te zijn. We zijn hier op een toernooi en proberen met het maximale resultaat bezig te zijn."

De selectie van Oranje gelooft in een groots resultaat, net als bondscoach Louis van Gaal. Het woord 'wereldtitel' valt geregeld. "We zijn weer een ronde verder, dat is een prestatie op zich", sprak Gakpo. "Maar we zijn er nog niet. We blijven gefocust. Maar we mogen nu wel even blij zijn. We moeten alle speelstijlen beheersen om ver te komen. Ik hoop dat we de goede lijn kunnen doortrekken."