Gal Gadot onder vuur om pro-Israël uitspraak

Gal Gadot is trending op Twitter vanwege haar post op sociale media die ze deed naar aanleiding van de situatie in het Midden-Oosten. De in Israël geboren Gadot deed uitspraken die haar bakken met kritiek opleverden.

"Mijn hart breekt. Mijn land is in oorlog. Ik maak me zorgen om mijn familie, vrienden en landgenoten. Het is een vicieuze cirkel die al te lang ronddraait. Israël verdient het om als een veilige en vrije natie te leven. Onze buren verdienen dat ook. Ik bid voor de slachtoffers en hun families. Ik bid dat deze onvoorstelbare vijandigheid eindigt. Ik bid dat onze leiders een oplossing vinden waarbij we naast elkaar in vrede kunnen leven. Ik bid voor betere tijden," aldus Gadot.

Hoewel haar intentie wellicht goed was, vielen haar woorden helemaal verkeerd bij veel volgers. "Onze buren? Je kan het woord Palestijnen niet eens vermelden. Daarbij zijn dat niet de buren, maar de oorspronkelijke bewoners van het land die bezet en onderdrukt worden door Israël. Wat een ontzettend toondoof stuk tekst dit," schrijft een volger. Een ander zegt: "Hollywood Wonder Woman actrice Gal Gadot stuurt nutteloze gebeden naar het Midden-Oosten, waar het Israëlische apartheid regime Palestijnen onderdrukt en bommen afvuurt op de Gazastrook. Een regime dat ze openlijk aanhangt en ondertussen doet voorkomen alsof Israël het slachtoffer is."

Gadot, die twee jaar verplicht in het Israëlische leger zat na haar 18e jaar, zette de mogelijkheid om te reageren uit. Haar post werd trending vanwege de vele re-tweets, waar mensen alsnog hun mening konden geven.

Woordvoerders van de actrice wilden niet reageren op de ontstane ophef.