Galatasaray bevestigt onderhandelingen met Van Aanholt

ISTANBUL (ANP) - Galatasaray staat op het punt om Patrick van Aanholt in te lijven. De Turkse club bevestigt op de eigen website dat het in onderhandeling is met de linksback.

Eerder meldden Turkse media al dat de 30-jarige Nederlandse verdediger een persoonlijk akkoord met de club heeft bereikt. De transfervrije Van Aanholt zou voor 3 jaar kunnen tekenen.

Van Aanholt speelde tot vorig seizoen bij Crystal Palace. Bij de Engelse club had de Oranje-international een aflopend contract. Van Aanholt maakte in 2007 de overstap van de jeugd van PSV naar Chelsea. De Londenaren verhuurden hem achtereenvolgens aan Coventry City, Newcastle United, Leicester City, Wigan Athletic en Vitesse. Van 2014 tot 2017 stond Van Aanholt bij Sunderland onder contract en daarna bij Crystal Palace.

In het 5-3-2-systeem van de inmiddels vertrokken bondscoach Frank de Boer had Van Aanholt bij het EK als linkerverdediger een basisplaats.

Galatasaray verloor woensdag in de tweede voorronde van de Champions League met 5-1 van PSV. De return in Istanbul volgt deze woensdag.