Galtier volgt Pochettino op als trainer Paris Saint-Germain

PARIJS (ANP) - Na wekenlange speculaties heeft de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain een trainerswissel doorgevoerd. Mauricio Pochettino moet na 1,5 jaar in Parijs plaatsmaken voor Christophe Galtier, die onlangs vertrok bij OGC Nice. De Arabische eigenaren van PSG hopen dat de 55-jarige Fransman hun club eindelijk het zo gewenste succes in de Champions League kan bezorgen.

PSG domineert al jaren de Franse competitie, maar de Arabieren die de club in handen hebben willen ook de Champions League winnen. Afgelopen seizoen bleef PSG onder leiding van Pochettino steken in de achtste finales tegen de latere winnaar Real Madrid.

De Franse oud-topvoetballer Zinedine Zidane werd de afgelopen weken nadrukkelijk genoemd als nieuwe trainer in Parijs, maar de keuze viel op Galtier. De eigenaren zien in hem de juiste man om de selectie met sterren als Kylian Mbappé, Lionel Messi en Neymar te gaan leiden.

PSG nam onlangs afscheid van Xavi Simons, die overstapte naar PSV. Georginio Wijnaldum staat nog twee jaar onder contract bij de kampioen van Frankrijk. De 31-jarige middenvelder was afgelopen seizoen onder Pochettino lang niet altijd verzekerd van een basisplaats.