Gary Lineker presenteert Match of the Day niet: ben met vakantie

Kijkers van het Britse sportprogramma Match of the Day hoeven zaterdag niet te hopen op presentator Gary Lineker. De oud-topvoetballer werd vorige maand korte tijd geschorst door zijn werkgever vanwege zijn kritische uitlatingen op Twitter. Er is deze keer echter niet opnieuw sprake van een schorsing, zo laat hij via het sociale medium weten.

"Even dat er geen misverstand over bestaat, ik ben niet bij Match of the Day te zien vanavond", twittert Lineker zaterdag. "Ik ben niet geschorst, maar gewoon op vakantie. Ben volgende week weer terug", besluit de presentator met een emoji van een lachend gezicht en een duimpje omhoog.

Lineker moest in maart van de BBC korte tijd zijn werk als presentator neerleggen omdat hij zich via Twitter kritisch had geuit over het vluchtelingenbeleid van de Britse regering en de manier waarop plannen daarover werden medegedeeld. Veel collega's van Lineker, onder wie analytici Alan Shearer en Ian Wright, stelden zich solidair op met de presentator en besloten tijdelijk ook niet voor de BBC op tv te willen komen. Na een paar dagen werd de lucht geklaard en kon Lineker weer aan de slag voor de omroep.