Geëmotioneerde Linda Hakeboom krijgt staande ovatie

Linda Hakeboom was zichtbaar geëmotioneerd toen ze de Televizier-Ster Online won voor haar onlineserie Linda's Kankerverhaal. De documentairemaakster, bij wie borstkanker werd geconstateerd, kreeg een staande ovatie in Koninklijk Theater Carré.

"Het gebeurt wel eens als iemand online open is over zijn ziekte dat er dan mensen zijn die zeggen: moet dat nou?", begon de filmmaker haar dankwoord. "Mijn vraag is waarom? Ziek zijn is niet pretty. Ziek zijn is niet zo leuk om naar te kijken als iemands hippe vakantie of nieuwe sneakers." Maar ziek zijn hoort volgens Hakeboom "net zo goed bij het leven als wat dan ook".

In haar vlogreeks voor LINDA.nl legde Hakeboom ruim een jaar lang haar ervaringen vast en hield ze haar volgers op de hoogte van haar borstkanker. Haar Televizier-Ster draagt ze op aan iedereen die nu ziek thuiszit. "Jij hoort erbij. Jouw verhaal is net zo belangrijk als wiens verhaal dan ook. Vergeet dat nooit."

Naast Linda's Kankerverhaal behoorden Giro di Tietema en Jachtseizoen tot de genomineerden. Jachtseizoen van StukTV grijpt al voor het derde jaar op rij mis.