Geen getuigenis van R. Kelly verwacht tijdens zijn misbruikzaak

Het lijkt erop dat R. Kelly niet zal worden gehoord tijdens zijn misbruikzaak in New York. Volgens Amerikaanse media staat de naam van de zanger niet op de lijst van getuigen die zijn advocaten gaan oproepen. Wel komen tijdens de verdediging onder anderen (oud-)medewerkers en vrienden van Kelly aan het woord.

De zaak tegen de 54-jarige Kelly, die wordt verdacht van onder meer seksueel misbruik, mensenhandel en omkoping, is inmiddels ruim een maand aan de gang. De afgelopen weken kwamen onder anderen vermeende slachtoffers van de zanger aan het woord. Ook zeiden meerdere mensen getuige te zijn geweest van wangedrag van de artiest.

De verdediging was maandag voor het eerst aan de beurt. Onder anderen een oude vriend van de zanger verklaarde in de rechtbank niet te hebben gezien dat Kelly vrouwen heeft misbruikt. De zanger ontkent alle beschuldigingen.

Einde in zicht

Het einde van de rechtszaak is wel in zicht. Naar verwachting gaat de jury eind deze week in beraad.

Wat de uitkomst in New York ook gaat zijn; de juridische problemen van Kelly zijn nog niet voorbij. Ook in Chicago loopt er een zaak voor soortgelijke aanklachten. Dat proces moet nog beginnen.