Geen Litouws onderzoek naar wangedrag Rammstein

De politie in Litouwen stelt vooralsnog geen strafrechtelijk vooronderzoek in naar de gebeurtenissen rond een concert van Rammstein vorige maand in hoofdstad Vilnius. Daar is niet voldoende aanleiding voor, zegt de politie tegen de Litouwse krant Lietuvos Rytas.

Een 24-jarige vrouw uit Noord-Ierland liet op sociale media foto's van blauwe plekken zien die ze zou hebben gekregen op een feestje van de band waarvoor ze een uitnodiging had gekregen. Ook claimde ze dat ze was gedrogeerd. Op het feestje zou frontman Till Lindemann boos zijn vertrokken omdat de vrouw weigerde seks met hem te hebben. Later verduidelijkte de vrouw dat Lindemann haar niet had aangeraakt en verzekerde ze haar volgers dat ze niet verkracht was.

Het vermeende slachtoffer zou afgelopen week op afstand zijn verhoord.

Meer beschuldigingen

De Duitse band reageerde via Twitter al eerder op het incident. "Met betrekking tot de beschuldigingen die op internet circuleren over Vilnius, kunnen we uitsluiten dat wat wordt beweerd in onze omgeving heeft plaatsgevonden. Er zijn ons geen officiële onderzoeken naar deze zaak bekend."

Na het verhaal van de Noord-Ierse vrouw volgden overigens nog meer beschuldigingen aan het adres van de 60-jarige Lindemann. Verschillende vrouwen betichten hem van seksueel wangedrag. Ze zouden tijdens concerten worden uitgekozen en dan een uitnodiging krijgen voor een afterparty waar allerlei seksuele handelingen zouden plaatsvinden.

Woensdag werd bekend dat de Duitse metalband een advocatenkantoor heeft ingehuurd om de beschuldigingen tegen Lindemann over zijn omgang met vrouwen te onderzoeken.