Geen Müller, Götze, Süle en Gnabry bij oefenduels Duitsland

FRANKFURT AM MAIN (ANP) - De Duitse bondscoach Hansi Flick heeft Thomas Müller, Mario Götze, Niklas Süle en Serge Gnabry buiten de selectie voor de aankomende oefenduels met Oekraïne, Polen en Colombia gelaten. Antonio Rüdiger, Ilkay Gündogan en Leroy Sané keerden terug in de selectie.

Müller, Götze, Süle en Gnabry waren eind vorig jaar actief voor Duitsland op het teleurstellend verlopen WK in Qatar. Müller leek na het toernooi zijn afscheid aan te kondigen, maar kwam daar na een gesprek met Flick op terug. De aanvaller van Bayern München ontbrak ook tijdens de oefenduels in maart, maar volgens Flick zei dit niets over de toekomst.

Rüdiger, Gündogan en Sané misten eveneens de oefenwedstrijden tegen België en Peru in maart. Naar alle waarschijnlijkheid mist Gündogan ook de eerste wedstrijd op 12 juni tegen Oekraïne. De speler van Manchester City speelt twee dagen eerder de finale van de Champions League tegen Internazionale.

Duitsland speelt de komende tijd oefenwedstrijden, aangezien de ploeg als gastland automatisch is gekwalificeerd voor het EK 2024.