Geen optreden Eric Clapton voor alleen gevaccineerd publiek

Eric Clapton zal niet optreden bij concerten waar het publiek moet bewijzen te zijn ingeënt tegen Covid-19. Dat liet de gitaarvirtuoos weten nadat bekend werd dat in Groot-Brittannië vaccinpassen nodig zijn om nachtclubs en concertzalen binnen te komen.

De verklaring van Clapton werd via het Telegram-account van filmproducent en architect Robin Monotti gedeeld. Die is, net als Clapton, sceptisch over de noodzaak van vaccinatie tegen het coronavirus. Clapton liet eerder al weten slechte ervaringen te hebben met het Covid-vaccin nadat hij zijn prikken had ontvangen. Ook dat meldde hij via het Telegram-account van Monotti.

In zijn verklaring spreekt de inmiddels 76-jarige gitarist over "gediscrimineerd publiek". "Tenzij er voorzieningen zijn getroffen zodat alle mensen aanwezig kunnen zijn, behoud ik me het recht voor om een show te annuleren", laat Clapton weten.

De verklaring op Telegram gaat vergezeld van een link naar het anti-lockdownlied Stand and Deliver van Clapton en de Noord-Ierse zanger Van Morrison. Overigens is Eric Clapton pas in mei van het volgend jaar te zien in Groot-Brittannië.