Geen optreden Pearl Jam tijdens verjaardagsfeestje Obama

Pearl Jam treedt niet op tijdens het verjaardagsfeestje van voormalig president Barack Obama aankomend weekend. Dat laat een woordvoerder van de band weten aan Fox News.

Eerder deze week schreven verschillende Amerikaanse sites dat de band een miniconcert zou geven voor de zestigste verjaardag van Obama. Dat feestje zou plaatsvinden op Martha’s Vineyard, een luxueus vakantie-eiland in de staat Massachusetts. Het is niet bekend of er wel ander muzikale gasten zullen optreden.

Obama kwam onder vuur te liggen toen plannen voor het feestje uitlekten via nieuwssite Axios. Er zouden zo'n 475 gasten zijn uitgenodigd en 200 man personeel zijn ingehuurd. Dat vonden veel mensen niet verantwoord nu de coronacijfers in de VS weer stijgen vanwege de opkomst van de deltavariant.

In welke vorm het verjaardagsfeest ook doorgaat, één ding is duidelijk: de huidige president Joe Biden zal niet aanwezig zijn. Een woordvoerder van het Witte Huis liet aan Axios weten: "President Biden is niet in staat erbij te zijn dit weekend, maar hij kijkt ernaar uit binnenkort met President Obama bij te praten en hem op gepaste wijze te verwelkomen in de club van mensen boven de zestig."