Gehavende fitnessketen Basic-Fit geeft nieuwe aandelen uit

AMSTERDAM (ANP) - Fitnessketen Basic-Fit wil geld ophalen door 6 miljoen nieuwe aandelen uit te geven. Door lockdowns kwam er in het eerste kwartaal van 2021 nog amper geld binnen. Banken willen hun krediet aan de uitbater van sportscholen verhogen, maar doen dat alleen als de aandelenuitgifte een succes wordt.

Hoeveel geld Basic-Fit met de aandelenuitgifte wil ophalen, is nog niet duidelijk. Bij de prijs van het aandeel Basic-Fit aan het slot van de beurshandel op donderdag zou het om bijna 212 miljoen euro gaan, mits alle aandelen worden verkocht. Maar meestal worden aandelen bij een kapitaalverhoging als deze met korting op de markt gezet.

Banken hebben met Basic-Fit afgesproken een bestaande kredietfaciliteit met 60 miljoen euro te verhogen als de sportscholenketen het eigen kapitaal aansterkt. Het fitnessbedrijf wil daarnaast een eerdere lening terugbetalen met een deel van de opbrengst van de aandelenuitgifte.

Basic-Fit presenteerde donderdagochtend zijn eerstekwartaalcijfers. Doordat vrijwel alle 905 vestigingen van het bedrijf dicht moesten wegens lockdowns, kelderde de omzet met 92 procent tot 10,7 miljoen euro. Het bedrijf houdt er rekening mee dat in Nederland sportscholen vanaf 11 mei weer open mogen, en hoopt dat Frankrijk en België daarna snel volgen.