Gemiste kansen kosten PSV weer punten in Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft opnieuw punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De ploeg van trainer Roger Schmidt nam in het lege Abe Lenstra-stadion vroeg de leiding, maar miste daarna kans op kans. De thuisclub kwam in de tweede helft op gelijke hoogte, waardoor PSV nu al tien jaar zonder competitiezege in Heerenveen is.

De laatste overwinning dateert van 18 december 2011 (1-5). Daarna volgden vier nederlagen in Friesland en zondag het vijfde gelijkspel. PSV staat nu in de Eredivisie weer 2 punten achter op koploper Ajax, dat ook Feyenoord zondag punten zag verspelen (0-0 bij FC Twente). De Rotterdammers staan met een wedstrijd minder gespeeld derde op 4 punten.

PSV begon voor het derde duel op rij met dezelfde elf spelers. Schmidt, die in de eerste weken van het seizoen nogal wat kritiek kreeg omdat hij zo vaak wisselde, vertrouwde op de ploeg die zowel Vitesse (competitie) als Sturm Graz (Europa League) met 2-0 versloeg. PSV was veel sterker dan Heerenveen, maar verzuimde om dat krachtsverschil tot uiting te brengen in de score. De ploeg van Schmidt kwam wel vroeg op voorsprong via Carlos Vinícius. De Braziliaanse spits schoot raak na een fraaie aanval via Ritsu Doan en Bruma.

Vrije trap van Veerman

PSV liet na de treffer van Vinícius na om weg te lopen bij de thuisclub. De Eindhovenaren kregen een handvol kansen, via onder anderen Bruma, Ibrahim Sangaré en Olivier Boscagli, maar misten keer op keer. Dat brak de ploeg uiteindelijk op. Kort na een dubbele wissel bij PSV in de 68e minuut liet Henk Veerman de Brabanders al even schrikken met een schot dat werd geblokt. Twee minuten later was het wel raak voor Heerenveen. Een vrije trap van Joey Veerman vanaf de linkerkant zeilde over iedereen heen en keeper Joël Drommel leek daardoor enigszins verrast. Hij tikte de bal zo voor de voeten van invaller Rami Al Hajj, die de 1-1 binnen schoot.

In de slotfase kreeg PSV via Bruma nog twee kansen op de winst, maar hij raakte eerst de buitenkant van de paal en stuitte daarna op keeper Xavier Mous. Heerenveen was in de extra tijd ook dicht bij de 2-1 via Benjamin Nygren, maar diens schot werd geblokt.