George Ezra kijkt ernaar uit meer thuis te zijn de komende tijd

George Ezra kijkt er "als hij heel eerlijk is" naar uit om even "tijd thuis te hebben" de komende periode, vertelt de Britse singer-songwriter aan het ANP. De afgelopen tijd was hectisch, nu gaat hij een periode van rust tegemoet met de feestdagen. Maar in het optreden dat hij maandag gaf in The Qube, de intieme concertzaal van Qmusic, had hij heel veel zin, vertelt hij. "Vooral dat het intiem is, die afwisseling maakt het leuk."

Afwisseling betekent volgens de artiest "dat optreden nooit hetzelfde is". "Ik heb geen voorkeur. Arena's, kleine shows, alles is leuk zolang er een verandering is in wat we doen." Eigenlijk zou Ezra afgelopen zomer al optreden in The Qube. "We moesten twee shows in Nederland uitstellen dit jaar, één vanwege waterpokken en één vanwege covid. Shows afzeggen voelt nooit goed." De artiest "bad" dan ook dat het optreden dit keer door kon gaan. "Iedereen thuis is ziek met de griep, we dachten: laat het ons niet gebeuren."

Voordeel van deze nieuwe datum is dat hij meer "rust" voelt. "Als we toen hadden opgetreden, dan was het allemaal veel hectischer geweest." De zanger gaat volgend jaar op tournee, waar hij veel zin in heeft. Maar even rust nemen is goed, denkt hij. "We komen net uit Australië en Nieuw-Zeeland. Het is goed om een balans te hebben tussen optreden en thuis zijn. Optreden wordt anders normaal en het hoort niet normaal te zijn. Het moet spannend voelen, uniek."

Cool

Tijdens zijn tournee doet de Green Green Grass-zanger ook Nederland aan. Hij geeft in maart een optreden in de Amsterdamse Ziggo Dome, zijn grootste optreden in Nederland ooit. "Ik heb er heel veel zin in", vertelt Ezra. Ook naar zijn optredens op Paaspop en Concert at SEA kijkt hij "absoluut" uit, want festivals "zijn altijd op mooie plekken" in Nederland, vindt hij. "Vaak bij rivieren en meren." Maar ook de sfeer op festivals vindt hij goed, want Nederlanders zijn volgens hem een "cool" volk. "En mensen genieten gewoon van de dag."

Maar eerst gaat hij zelf genieten van de "rustige" kerstdagen, zegt Ezra. "Familie en vrienden zien. Niks groots doen, het klein houden." Zo wil hij vooral veel wandelen en koken. "En een haardvuur laten branden, op de bank zitten. En drinken", lacht hij.