Geraldine Kemper erkent kritiek op cover LINDA.: niet inclusief

Geraldine Kemper, die samen met negen andere vrouwen op de cover van de nieuwe editie van LINDA. staat, ziet na veel online kritiek in dat de cover "niet inclusief genoeg is". Kemper kwam tot dat inzicht na een bericht van een journaliste.

Op de cover staan de tien vrouwen met ontbloot bovenlijf en hun handen voor hun borsten. Online kwam al snel de kritiek over een gebrek aan diversiteit. "Includeer bijvoorbeeld ook dikke vrouwen, of vrouwen met grote borsten, saggy boobs en vrouwen met een geamputeerde borst", aldus de journaliste, die door Kemper zelf wordt aangehaald.

Kemper laat via Instagram weten de critici gelijk te geven. "Ik ben mij ervan bewust dat als je alle vrouwen wilt aanspreken, je er ook voor moet zorgen dat alle vrouwen zich in de cover kunnen vinden." De presentatrice zegt in de toekomst meer rekening te houden met dergelijke thematiek. "Ik heb ernaar geluisterd, ik heb ervan geleerd en ik zal het in het vervolg beter doen."

Naast Kemper staan ook Gaby Blaaser, Fockeline Ouwerkerk, Joy Delima, Lauren Verster, Romy Monteiro Fajah Lourens, Dilan Yurdakul en Marian Mudder op de cover van de nieuwste LINDA..