Gerard Ekdom op zoek naar leukste huisdier van Nederland

Radio 10-dj en dierenvriend Gerard Ekdom wil graag weten wie of wat het leukste huisdier van Nederland is. Daarom roept hij luisteraars van de zender op om met hun hond, kat, hamster, goudvis of wandelende tak mee te doen aan de wedstrijd die hij samen met voedermerk Purina organiseert.

"We pakken het groots aan. Alle huisdieren, van groot tot klein, mogen meedoen aan onze verkiezing", zegt Ekdom in een verklaring. Er wordt volgens hem geen onderscheid gemaakt in het soort huisdier. "Katten, hagedissen, papegaaien, cavia's of wandelende takken, we laten ons verrassen. Het gaat ‘geheit’ een geweldige zoektocht worden!"

Luisteraars kunnen hun huisdier tot en met zondagmiddag 26 september aanmelden door een foto of video op te sturen met een motivatie erbij. De genomineerden worden een dag later bekendgemaakt en tot en met maandagochtend 4 oktober, Dierendag, kan er gestemd worden op het favoriete huisdier. Die dag is ook de grote finale waarin de winnaar wordt uitgeroepen. Het winnende huisdier krijgt, naast eeuwige roem, een fotoshoot op locatie waarbij portretfoto's van het beestje worden gemaakt.