Gestolen camera van journalisten RTV Utrecht teruggevonden

De camera die twee weken geleden werd gestolen toen een cameraploeg van RTV Utrecht werd aangevallen, is teruggevonden. Dat meldt de regionale zender. Het apparaat is teruggevonden in een kruipruimte van een flat in de wijk Kanaleneiland. De camera is niet beschadigd. Wel mist de zender waarmee draadloos een straalverbinding tot stand kan worden gebracht. Deze kost zo'n 10.000 euro.

De cameraploeg werd op 13 juni aangevallen terwijl journalisten aan het werk waren op de Australiëlaan in Utrecht. De cameraman werd ook geslagen. RTV Utrecht heeft aangifte gedaan. Het gebeurde de afgelopen tijd vaker dat journalisten werden aangevallen terwijl zij hun werk deden. Sommige omroepen, zoals de NOS, hebben logo's van hun auto's en apparatuur verwijderd vanwege dit soort incidenten.

Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft in een raadsvergadering gezegd dat het Openbaar Ministerie een dubbele strafeis gaat stellen omdat het een aanval op journalisten betreft. Staatssecretaris Gunay Uslu (Media) bracht afgelopen week een bezoek aan RTV Utrecht en sprak met de cameraman en journalist die werden aangevallen.