‘Getuige’ incident Kavanaugh wil niet getuigen

WASHINGTON (ANP) - Een vermeende getuige in de misbruikrel rond de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, voelt er niets voor in het openbaar een verklaring af te leggen. Deze Mark Judge schreef aan het senaatscommissie voor juridische zaken zich "niets te kunnen herinneren'' van het voorval.

De vrouw die zegt te zijn misbruikt door Kavanaugh, heeft ondertussen nog niet bevestigd dat ze volgende week zal getuigen op een hoorzitting. Christine Blasey Ford vertelde in een interview dat ze in 1982 op een bed is geduwd door een stomdronken Kavanaugh. Hij zou haar hebben betast en hebben geprobeerd haar kleren uit te trekken. Daar zou Judge bij aanwezig zijn geweest.

Door de beschuldigingen van Blasey is de kandidatuur van Kavanaugh in gevaar gekomen. De senaatscommissie heeft het duo uitgenodigd om maandag te getuigen, maar het is dus onduidelijk of de vrouw dat van plan is. Kavanaugh ontkent de beschuldigingen met klem en vindt de Amerikaanse president Donald Trump aan zijn kant.

0 Reacties Doe mee met de discussie →