Geurts en Visser mogen hopen op finaleplaats bij WK turnen

KITAKYUSHU (ANP) - Debutante Elze Geurts mag bij de WK turnen in het Japanse Kitakyushu hopen op de toestelfinale op het onderdeel sprong. Na drie van de in totaal tien subdivisies voert Geurts met een gemiddelde van 14.350 punten momenteel het klassement aan op dat toestel.

Met die score blijft ze de voorlopige nummer twee, de Italiaanse Asia D'Amato (13.816), ruim voor. De beste acht turnsters (met een maximum van twee per land) stromen door naar de toestelfinale op sprong, die komende zaterdag plaatsvindt.

Naast Geurts lijkt ook Naomi Visser na een gedegen optreden in de meerkamp op koers voor een finaleplaats. Visser kwam na een wedstrijd zonder grote fouten tot een meerkamptotaal van 52.266 punten en staat daarmee voorlopig op de vijfde plaats in het klassement, dat voorlopig wordt aangevoerd door de Amerikaanse Leanne Wong (55.749). De beste 24 turnsters, met een maximum van twee per land, stromen door naar de meerkampfinale van donderdag.

Brug

Vera van Pol, afgelopen zomer actief op de Olympische Spelen, kwam na twee vallen van brug niet verder dan een meerkamptotaal van 48.415 punten en bezet voorlopig de twaalfde plaats in het meerkampklassement.

Sanna Veerman kende bij haar WK-debuut vallen op brug (12.433) en balk (11.566) en komt daardoor niet in de buurt van de finaleplaatsen. Dinsdagochtend (Nederlandse tijd), als alle tien de subdivisies zijn afgerond, wordt bekend of de Nederlandse turnsters finaleplaatsen hebben behaald. Woensdagochtend komen de Nederlandse mannen in actie op de WK.