Geurts, Van Pol, Veerman en Visser naar WK turnen

BEEKBERGEN (ANP) - Elze Geurts, Vera van Pol, Sanna Veerman en Naomi Visser gaan Nederland vertegenwoordigen bij de WK turnen, half oktober in Japan. Zij hebben zich eerder deze maand laten gelden tijdens twee WK-kwalificatiewedstrijden in Rotterdam.

Van Pol maakte deze zomer deel uit van de vierkoppige olympische selectie in Tokio. De andere drie turnsters op de Spelen, Eythora Thorsdottir, Sanne en Lieke Wevers, hebben een pauze ingelast na de Spelen.

Visser was afgelopen zomer reserve voor de Olympische Spelen in Tokio. Vanwege een positieve coronatest kon ze echter niet afreizen naar de Japanse stad.

Mannenselectie

De WK-afvaardiging van de Nederlandse mannen laat nog even op zich wachten. Wel is een voorselectie gemaakt. Die bestaat uit Jermain Grünberg, Loran de Munck, Frank Rijken en Casimir Schmidt.

"De mannenselectie is nog niet definitief. De komende weken wordt er gekeken naar de fitheid van Casimir. Hierna volgt de definitieve selectie", laat bondscoach Bram van Bokhoven weten. De Tokio-gangers Epke Zonderland (gestopt) en Bart Deurloo (pauze) zijn niet van de partij.

Van Bokhoven vormt met Dirk van Meldert en Marcel Kleuskens (beiden hoofdcoaches mannen) en Mark Meijer (technisch directeur) het begeleidingsteam bij het WK, dat van 18 tot en met 24 oktober in Kitakyushu wordt gehouden. De Nederlandse WK-ploeg vertrekt op 12 oktober naar Japan.