Gevangenisstraf Lori Loughlin begonnen

De grote dag is aangebroken voor Lori Loughlin: vrijdag is haar gevangenisstraf ingegaan. De actrice is veroordeeld tot twee maanden cel vanwege haar rol in het omkoopschandaal om haar dochters op de universiteit van Southern California aangenomen te krijgen.

De 56-jarige Full House-actrice meldde zich vrijdag bij de FCI-Dublin-gevangenis in Californië, bevestigt een persvoorlichter van FCI-Dublin aan E! News. Naast de gevangenisstraf krijgt Loughlin ook een taakstraf van 100 uur en moet ze zo'n 128.000 euro boete betalen.

Alhoewel ze lang hun onschuld volhielden, gaven de Full House-actrice en haar man Mossimo Giannulli in mei toch toe dat ze deel hebben uitgemaakt van het grote omkoopschandaal rond de toelating tot prestigieuze Amerikaanse universiteiten.

Loughlin en Giannulli betaalden een half miljoen om hun twee dochters toegelaten te krijgen op universiteit USC. Dat deden ze via een tussenpersoon, die Isabella en Olivia Giannulli op papier deel liet uitmaken van het roeiteam van het opleidingsinstituut. Beide dochters beoefenen die sport echter helemaal niet. Giannulli moet vijf maanden de gevangenis in.