Ghana mist opnieuw strafschop tegen Uruguay en is uitgeschakeld

AL WAKRAH (ANP) - Het missen van een strafschop is Ghana opnieuw opgebroken in een wedstrijd op het WK tegen Uruguay. De Zuid-Amerikanen trokken na de misser de wedstrijd naar zich toe (2-0), maar schoten daar verder ook weinig mee op. Door de winst van Zuid-Korea op Portugal zijn Ghana en Uruguay beide uitgeschakeld.

Na een minuut of 20 miste André Ayew voor Ghana een strafschop, toegekend na een struikelpartij van Ajacied Mohammed Kudus over de uitgestoken armen van doelman Sergio Rochet. De keeper stopte de inzet.

Het tafereel deed denken aan dat van 2010, op het WK van Zuid-Afrika. Luis Suárez sloeg destijds de bal met een hand uit het doel, terwijl de verlenging van de kwartfinale tussen Uruguay en Ghana bijna was afgelopen. Asamoah Gyan kon daarna Ghana naar de halve finale schieten, maar hij miste vanaf elf meter. Vervolgens nam Uruguay de strafschoppen beter en plaatste zich voor de halve finale, die werd verloren van Nederland.

Treffers Uruguay

Ook deze keer had Uruguay baat bij de Ghanese misser. Enkele minuten na de gemiste strafschop van Ayew kwam Uruguay op voorsprong. Luis Suárez schoot in, doelman Lawrence Ati-Zigi redde maar half, waarna Giorgian de Arrascaeta de bal van dichtbij in het doel werkte.

Na iets meer dan een half uur was het al 2-0. De Arrascaeta schoot fraai in, opnieuw na voorbereidend werk van Suárez, de oud-speler van onder meer Ajax en FC Groningen. Suárez was als aanvoerder teruggekeerd in de basis bij Uruguay. Hij kreeg de band mede omdat Diego Godin naar de reservebank was verwezen. Suárez maakte na ruim een uur plaats voor een andere routinier, Edinson Cavani.