Giakoumakis wil tot einde van seizoen bij VVV blijven

DEN HAAG (ANP) - Georgios Giakoumakis wil tot het einde van het seizoen bij VVV-Venlo blijven. De Griekse spits bracht woensdag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (1-4) met vier treffers zijn doelpuntentotaal op zestien.

"Na de wedstrijd sprak ik met mijn ploeggenoten en ze vroegen me te blijven. Dat voelde erg goed en speciaal. We zijn een familie en daarom wil ik minimaal tot het einde van het seizoen blijven", zei de Griekse topscorer van de Eredivisie voor de camera van ESPN. Om er vervolgens aan toe te voegen: "Maar ik kan het niet garanderen. Er kan iets heel groots voorbijkomen."

Giakoumakis scoorde tegen ADO met een schot, een kopbal en twee keer uit een strafschop. "Ik heb nog nooit vier keer gescoord", zei de Griek die meteen na afloop naar scheidsrechter Jannick van der Laan ging om de wedstrijdbal op te halen.

"Ik ben vooral blij dat ik voor het eerst dit seizoen met een kopbal wist te scoren. Daar heb ik veel over nagedacht."

Nooit eerder stond een speler van VVV-Venlo na zestien speelrondes bovenaan de topscorerslijst. Hans Sleven maakte in het seizoen 1958-1959 de meeste goals voor VVV: 24. De enige spelers die deze eeuw minimaal zestien keer scoorden in de eerste zestien speelrondes waren Luis Suárez (17 namens Ajax in 2009-2010) en Mateja Kezman (18 namens PSV in 2002-2003).