Gigi en Bella Hadid spreken steun uit aan Palestijnen

Gigi en Bella Hadid hebben zich duidelijk uitgesproken over de zorgwekkende situatie in het Midden-Oosten, waar Palestijnen hun woede uitten over de geplande uitzetting van zeker zestig Palestijnse gezinnen in Oost-Jeruzalem. De onrust is uitgelopen van rellen tot raketaanvallen van en naar de Gazastrook. De zusjes Hadid, die half Palestijns zijn, spreken van onderdrukking en apartheid richting het Palestijnse volk.

"Als je niet denkt dat dit verkeerd is, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, dan snap je niets over humaniteit en de toestand van de Palestijnen. Dat ligt aan jou, niet aan hen. Ik heb hier veel over te zeggen, maar ik raad je vooral aan om hierover te lezen en je zelf iets bij te brengen. Het gaat niet om religie of haatzaaierij. Dit gaat koloniserende Israëliërs, militaire bezetting en apartheid. Zaken waar het Palestijnse volk al jaren onder gebukt gaat," aldus Bella.

Gigi deelde op haar stories onder meer een foto van haar vaders paspoort, Mohamed Hadid, om aan te tonen dat hij geboren is in Palestina. Ook gebruikten de modellenzussen veelvuldig de hashtag #FreePalestine.

Gigi en Bella zijn trots op hun Palestijnse afkomst en schuwen niet dat duidelijk te maken. Hun moeder Yolanda Hadid is Nederlands. Volgers van de twee reageerden verdeeld op hun politiek getinte posts. Veel van hen vonden het goed dat ze hun platform gebruiken om aandacht voor de zaak te vragen, waar anderen zeiden 'dat niemand zit te wachten op hun mening'.