Gijs Staverman vindt zichzelf niet grappig genoeg voor theater

NPO-coryfee Gijs Staverman vindt zichzelf niet grappig genoeg om een avondvullende theatershow te gaan maken. Bovendien "sterft hij duizend doden" als hij op het toneel staat. Dat vertelde hij in een interview op NPO Radio 5.

Staverman maakt sinds kort een podcast waarin cabaretiers vertellen over het vak. Maar zelf ziet de gerenommeerde dj zichzelf nog niet op het toneel staan. "Ik heb dat één keer gedaan, voor de serie De Lulverhalen. En ik stierf daar echt duizend doden op het toneel."

De radiocoryfee vindt het heel knap dat cabaretiers of acteurs twee uur tekst uit hun hoofd kunnen leren. "Ik zou bij God niet weten hoe iemand dat voor elkaar krijgt. Ik zou denk ik met allemaal papiertjes op het podium moeten werken, zoals Wim Kan dat deed. Bovendien ben ik niet grappig genoeg. Ik denk echt dat de zaal mij heel snel weg zou fluiten."

Staverman kwam recent in het nieuws omdat het Instituut voor Beeld en Geluid zijn oude paardenstaart wil opnemen in de collectie. Paul de Leeuw knipte het haar halverwege de jaren negentig live op televisie af. Staverman heeft de staart altijd bewaard, maar kan hem nu niet meer vinden.