Gladiator 2 laat nog tot najaar 2024 op zich wachten

Fans van Gladiator moeten nog zeker anderhalf jaar wachten voordat ze het vervolg op de film uit 2000 kunnen zien. Paramount wil de sequel van regisseur Ridley Scott in november 2024 in de bioscopen hebben, meldt filmnieuwswebsite Deadline.

Het vervolg op de meervoudig Oscarwinnaar werd voor het eerst genoemd in 2018. De nieuwe film volgt Lucius, de zoon van Lucilla uit het origineel (Connie Nielsen) en neef van keizer Commodus (Joaquin Phoenix).

Gladiator gaat over legergeneraal Maximus, die door de Romeinse keizer Commodus als slaaf wordt verkocht als blijkt dat hij hem niet wil helpen. Maximus vecht zich vervolgens als gladiator terug naar Rome en gaat daar - gesteund door Commodus' vrouw Lucilla - de strijd aan met de corrupte en meedogenloze keizer.

Volgens Amerikaanse filmnieuwsmedia is Paul Mescal in gesprek over de hoofdrol in Gladiator 2. De Ierse acteur staat op dit moment in de belangstelling vanwege zijn rol in Aftersun. Die rol leverde hem een Oscarnominatie op voor beste mannelijke hoofdrol.