Glasgow en Liverpool dolblij met vergroting songfestivalkansen

In Glasgow en Liverpool is dinsdag verheugd gereageerd op het nieuws dat een van de twee steden het Eurovisie Songfestival van 2023 mag huisvesten.

Joanne Anderson, burgemeester van Liverpool, is "enorm blij" dat de kans dat het evenement naar haar stad gaat "een grote stap dichterbij" is gekomen. Op Twitter zegt ze dat er nergens anders zo gefeest kan worden als in Liverpool. "Iedereen is er klaar voor om er een show van te maken, voor Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk en Europa."

Susan Aitken schreef namens het stadsbestuur van Glasgow een soortgelijk bericht. "Zeer verheugd met het feit dat Glasgow deze laatste fase heeft bereikt. We weten dat we alles in huis hebben om een ​​briljante Eurovisie-ervaring te bieden aan de enorme wereldwijde gemeenschap van fans en, belangrijker nog, met Oekraïne in het hart."

Thriller

Sietse Bakker, uitvoerend producent van het songfestival in Rotterdam, zou niet tussen beide steden kunnen kiezen. "Ik dacht dat Rotterdam vs. Maastricht spannend was... Maar Liverpool vs. Glasgow is een thriller", zo reageert hij op het nieuws.

Het Verenigd Koninkrijk neemt de organisatie van het songfestival volgend jaar over van Oekraïne, de winnaar van de vorige editie. Volgens de European Broadcasting Union was een songfestival in Oekraïne niet mogelijk vanwege de oorlog met Rusland. Andere steden die tot dinsdag kans maakten waren Birmingham, Leeds, Manchester, Newcastle en Sheffield.