Go Ahead verzuimt te winnen van Den Bosch

DEVENTER (ANP) - Go Ahead Eagles heeft in de halve finales van de play-offs om promotie/degradatie verzuimd om afstand te nemen van FC Den Bosch. De ploeg van trainer John Stegeman domineerde in de eigen Adelaarshorst, maar moest genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2. Paco van Moorsel miste een kwartier voor tijd een grote kans om Go Ahead de winst te bezorgen.

Van Moorsel zag hoe zijn strafschop werd gestopt door doelman Wouter van der Steen en in de rebound knalde hij de bal over de lat. De thuisclub liet nog veel meer grote kansen onbenut. Den Bosch bleek juist wel heel effectief.

Jort van der Sande bracht de Brabanders in de 18e minuut met een knappe kopbal aan de leiding. Na de gelijkmaker van Julian Lelieveld, wiens voorzet onderweg nog werd geschampt door de Bossche verdediger Kevin Felida, schoot Luuk Brouwers de bezoekers kort na rust weer op voorsprong. Vlak daarvoor was een doelpunt van Go Ahead afgekeurd vanwege buitenspel. Jaroslav Navrátil tekende voor de 2-2 en daar bleef het bij, ondanks de nodige kansen voor de club uit Deventer. Woensdag is de return in Den Bosch.